Σάββατο 3 Μαΐου 2008

ΕΧΑΣΕ Ο "ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΕΝΙ"



Ο Συντηρητικός Μπόρις Τζονσον,γνωστός και ως <<κλοουν των Τόρις>> επικράτησε του Κέν Λιβινκγκστον,γνωστού και ως <<Κόκκινου Κένι>> λόγω του αριστερού προφίλ του.Ο Τζονσον συγκέντρωσε 1.168.738 ψήφους έναντι 1.028.966 του απερχομενου δημάρχου Κεν Λίβινγκστον.
Ο μεγαλύτερος δήμος πέρασε στα χέρια των συντηρηρικών(προοίμιο κάτα πάσα πιθανότητα της ήττας των Εργατικών του Γκορντον Μπραουν στις προσεχείς εκλογές)και ο Μπόρις Τζονσον θα προετοιμάσει το Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2012.
Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν οι μουσουλμάνοι του Λονδίνου.Μάλισταο Τζονσον πρόσφατα είχε δήλωσει πως είχε έναν Τούρκο προπάππο,ο οποίος είχε μάλιστα διατελέσει και υπουργός εσωτερικών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Ο Κέν Λιβινγκστον εξελέγη δια περιπάτου το 2000 ως ανεξάρτητος,το 2004 επέστρεψε στους Εργατικούς και ξανακέρδισε.Ένα μέτρο του που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις ήταν η επιβολή διοδίων στο κέντρο του Λονδόινου.Ανήκει στην αριστερή πτέρυγα του κομματος των Εργατικών και το προσωνύμιο "Κόκκινος Κένι" του έχει δωθεί από τα βρετανικά ΜΜΕ λόγω των κατά τη γνώμη τους υπερβολικά αριστερών θέσεων(άλλες επόχες μπορεί να χαρακτηριζόταν ρεφορμιστής από το Εργατικό κόμμα).
Πόλλες υποσχέσεις του Κόκκινου Κεν έμειναν στα χαρτιά ενώ πλήρωσε και τη φθορά του Εργατικού Κόμματος.
Σίγουρα δεν ήταν ο επαναστάτης μαχητής αντικαταπιταλιστής δήμαρχος ήταν όμως για τα δεδομένα της ακόμα θατσερικής στη νοοτροπία Αγγλία μια άλλη φωνή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: